luni, 10 septembrie 2018

Alt an şcolar, aceleaşi idei. :)

S-a terminat nebunia primei zile de şcoală! :)

     De acum urmează nebunia adevărată - probleme cu sistemul educaţional, cu metodele învechite de predare, cu profesori prost dispuşi, părinţi neimplicaţi şi elevi slab pregatiţi.
     Toate astea ne fac să privim cu neîncredere actul educaţional, să criticăm totul şi să scoatem în evidenţă doar ceea ce este negativ.
     Uităm însă că printre toate astea avem elevi care învaţă, care sunt dornici să acumuleze informaţie şi acre mai cred în ideea - "ai carte, ai parte!"; printre chestiile alea negative amintite mai sus, avem profesori care pun pasiune în ceea ce fac, care încearcă - şi chiar reuşesc - să dea o altă faţă învăţământului actual. Avem puţini, ce e drept, dar îi avem. Ce ne facem cu ei?
     Ar fi cazul ca cei responsabili să se gândească serios la problema asta, a învăţământului pentru că nu prea mai este timp pentru erori ca acestea, să arate un pic de respect şi responsabilitate, un pic de omenie şi un pic de bun simt...

     Dragi elevi, ascultaţi ideea din clipul ăsta şi încercaţi să o înţelegeţi. Rămâneţi copii, dar cu responsabilităţi şi activităţi specifice vârstei voastre, bucuraţi-vă de timpul ăsta!
     Domnilor profesori, făceţi-vă timp să vă înţelegeţi elevii. Cu atâtea tentaţii în jur, cu atâta informaţie care se poate obţine aşa de simplu, cui îi place să stea ore în şir în bănci răsfoind manuale prost redactate? Din când în când renunţaţi la programa aia şcolară învechită şi vorbiţi-le copiilor liber şi degajat, s.ar putea să vă surprindă modul în care vor reacţiona.
     Dragi părinţi şi bunici, nu totul se învaţă la şcoală. Educaţia porneşte din familie. Nu doar profesorul e responsabil pentru educaţia copiilor voştri ci şi voi. Nu toţi elevii pot fi premiaţi şi nu toţi copiii pot fi buni la toate materiile deodată, astea sunt excepţii. Aflaţi aptitudiniile copiilor vostri şi ajutaţi-i să de concentreze asupra lor.
     Dragi părinţi şi domnilor profesori, să vă amintiţi că elevii au nevoie de apreciere, de încrederea şi atenţia voastră. De timpul vostru! De susţinere! Supravegheaţi-i, dar nu îi sufocaţi. Fiţi alături de ei în încercarea de a descoperi viaţa. Pregăţiţi-i pentru viaţă nu doar pentru un semestru sau un an şcolar. Nu îi criticaţi tare când greşesc - explicaţi-le iar, dar cu alte cuvinte, pe înţelesul lor...

#zâmbeşte #iubeşteviaţa :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vreau să-ți știu părerea :)