vineri, 30 iunie 2017

Viața în ritm de tenis :)

     Cu pasiunea pentru tenis am rămas din anii 2000, când mă uitam cu emoție la meciurile lui Andrei Pavel. Au trecut anii, iar eu am început să mă uit tot mai rar și mai puțin la fenomenul ăsta. Așadar, faptul că mi-am luat cartea ”Viața în ritm de tenis” Horia Tecău - n-a reprezentat nici o surpriză.
     Dedicată în special copiilor, cartea este recomandată și adulților - orice ar însemna asta - părinți, bunici, profesori. Este despre vis și cum ajungi acolo. Treci prin toate etapele și prin toate procesele de rezistență psihică și fizică și ca în orice altă activitate, nici aici nu este ușor. Ba chiar mai complicat!
     Printre pasiune, extaz, ambiție, curaj și voință, trebuie să te lupți cu orele de antrenament, durerea fizică, eșecurile care fac toate parte dintr-un sport atât de frumos, la care ne uităm cu atât de multă admirație.
     Când faci primii pași în sportul ăsta ai nevoie de susținere și de încrederea celorlalți că vei reuși. Sigur, tu știi că vei reuși, îți cunoști visurile și crezi că poți să ți le împlinești, dar eșecul vine pe neașteptate iar atunci încurajarea celor din jur este de-a dreptul hotărâtoarea. Ai nevoie de motivație, de cineva care să îți spună ”cred în tine” dar mai ales să o și facă, iar aici intervine partea cu importanța adulților.
     Copilul are nevoie de încurajare, de educație psihică și de motivare. Cartea este despre tenis, dar poate fi pliată pe orice activitate. Cu pasiunea, disciplina, seriozitatea, munca te întâlnești pretutindeni. Doar ideea că gândurile astea vin de la un campion ar trebui să transmită mai departe respect și admirație. Iar în viață respectul este unul din punctele de pornire. Resectă-te pe tine și în același timp respectă-l pe celălalt!

#zâmbește #iubeșteviața :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vreau să-ți știu părerea :)