Asta am crezut eu, atunci! Eram la un interviu pentru voluntariat și mi s-a explicat însă că autismul este cu totul altceva.
Am rămas nedumerită când am aflat dar și impresionata de drama pe care o traiesc...
Îmi este greu să mă gândesc la viata persoanelor cu autism, care trăiesc într-o lume a lor și habar nu am de ce mă simt într-un fel „legată” de această lume. Am început să citesc, să caut informații despre autism și cu cât aflu mai multe, cu atât rămân mai impresionată.
Oricât de evaluată ar fi medicina moderna la această oră, încă nu a reușit să găsească un răspuns clar despre cauzele apariției acestei afecțiuni. Este o enigmă, așa cum vor rămâne adevăratele sensuri ale vieții pentru un copil autist.
„Fundița puzzle - simbolul campaniei internaționale de conștientizare asupra autismului.
De ce puzzle? Pentru că puzzle-ul reflectă misterul și complexitatea autismului. Culorile și formele variate reprezintă diversitatea oamenilor și a familiilor care se confruntă cu această afecțiune. Fundița, însă, are o luminozitate care semnifică speranța - speranța că prin creșterea conștientizării asupra autismului și prin intervenție timpurie și tratamente adecvate, persoanele cu autism vor avea o viață mai implinită și mai completă.” - Sursa: ASA - Autism Society of America.
Acesta nu este doar un mesaj pe care campania "Impreuna invingem autismul!" dorește să-l transmită, ci un mesaj internațional bazat pe cercetări, studii, aplicații, dar mai ales pe multe cazuri de copii recuperați (fiind reevaluați după procesul de terapie, ei nu au mai avut simptomele tulburărilor din spectrul autismului și s-au putut integra în societate).
Datele sunt șocante: potrivit estimarilor internaționale, rata tulburărilor din spectrul autismului este de 1 la 166 copii (sau chiar de 1 la 150);
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Vreau să-ți știu părerea :)